Vangstverslagen
       Pagina 7 van 7
10 April 2011
Barbelen op de waal
22 April 2011
Avondje op Barbeel
1 Mei 2011
Visochtend op de waal 
bij Zennewijnen
<< Terug
7 Mei 2011
Barbelen in de Rijn 
bij Driel
16 Mei 2011
Ochtendje op karper
13 Mei 2011
Geepvissen op de 
Neeltje Jans
Home
Links
Foto’s
Overige
Vangstverslagen
Techniek
3 Juni 2011
Snoekbaarzen op het IJ
10 Juni 2011
Wederom naar het IJ
24 Juli 2011
Matige vangsten op 
het moment
7 Augustus 2011
Witvissen in de 
Biesbosch
8 Augustus 2011
Feedervissen op 
de Waal
Feedervissen op de Waal
Door: Rob de Leeuw
06.00 uur in de ochtend stappen we in de auto en rijden we richting Zennewijnen. Aangekomen op de plaats van bestemming zoeken we een mooi plekje uit op het strand, wat nu een stuk kleiner is dan de vorige keer, aangezien de Waal weer een normale waterstand heeft bereikt. We laten nog een plekje vrij voor mijn neef die wat later ook nog zal komen.
Door de hogere waterstand is er ook een stuk meer stroming, dus worden er korven van 75 gram met ankers gemonteerd en dat blijkt niks overdreven, aangezien ze maar net blijven liggen. Na een paar korven met voer te water te hebben gelaten, krijgt mijn vader als eerste beet. En hoe kan het ook anders: een grondel. Even later krijg ook ik beet. En ja je raad het al: een grondel. Vervolgens weet mijn vader een mooie brasem te vangen.
Ondertussen is mijn neef Michel ook ter plaatse en ook hij weet zijn eerste grondel te vangen. Pa weet nog een voorn en een kleine brasem te vangen. Dan wordt het even rustig, waarop ik mijn lijn uit de lijnclip haal en mijn korf een meter of 20 verder de Waal op gooi, waar ik na een tijdje een mooie aanbeet krijg. Ik sla aan en ja hoor, het onmiskenbare gestomp van een brasem op mijn hengel, maar het is maar van korte duur en hij schiet er af. Haak losgeschoten, niet goed geknoopt, mooi stom. Helemaal als het achteraf de enige mooie aanbeet was die dag.
Ondertussen vangt ook Michel een mooie brasem, terwijl ik vandaag alleen maar grondels kan vangen. De eindstand: 7 stuks. Pa heeft meer succes vandaag met 3 brasems, 2 voorns en ook een aantal grondels. Voor mijn neef valt de vangst ook tegen met 2 brasems en 3 grondels. Al met al een matige dag, maar toch weer lekker aan het water gezeten. Om een uur of 12 houden we het weer voor gezien. Hopelijk de volgende keer wat meer succes .